Print

 Брошура за съвременния театър и танц в Румъния

 

Представяме ви брошурата "Изпълнителските изкуства в Румъния. Перспективи 2015-2016". Тя обединява различни интересни гледни точки, които описват една обща, макар и не изчерпателна, картина на театъра и танца в страната през последите години. Изданието е реализирано по инициатива на Института за култура на Румъния и има за цел да подпомогне съвременното сценично изкуство в диалога му с междунадорните публики. Цялостното съдържание и достъп до онлайн версията на брошурата можете да откриете тук. 


 

 
Print

Изборът за АСТ Фестивал за свободен театър 2014

 

 

 

Тази година едно от най-важните събития за свободната сцена - АСТ Фестивалът за свободен театър, ще се проведе между 16 - 19 октомври. Четвъртото му издание ще бъде  част от артистичната програма на срещата на Международната мрежа за съвременни изпълнителски изкуства IETM в София. Изборът на 16-те независими продукции, които ще се представят в неговите рамки, бе поверен на специално излъчен селекционен екип и вече е известен. Вижте го:

 

 

 

Read more...
 
Print

Международна конференция "Изкуство в градска среда"

От 26 до 29 септември София ще бъде домакин на международната конференция "Изкуство в градска среда", на която ще се обсъждат съвременни тенденции във взаимодействието на изкуството с града и актуални и значими въпроси, които произлизат от него. Организатори на събитието са Фондация „Арт Офис” и Асоциацията за развитие на София, като то е първото в България, което се осъществява със съдействието на Източноевропейската платформа за сценични изкуства.  

Read more...
 
Print

„The Victory Day” на Вили Прагер с награда на публиката Prix Jardin dEurope 2013

 

На церемонията по връчване на европейската награда за млади хореографи в областта на съвременния танц Prix Jardin dEurope, която се състоя на 11 август 2013 във Виена, новосъздадената награда на публиката бе обявена за представлението на българския артист Вили Прагер „The Victory Day” с участието още на Ива Свещарова от България и Джи Е Лим (Южна Корея/ Германия). Представлението беше селекционирано в програмата [8:tension], която представя номинираните за наградата в рамките на най-големия в Европа международен танцов фестивал „Импулстанц”. „The Victory Day” беше отразено и във водещото списание „Tanz” от авторитетния критик Арнд Веземан. Представяме ви неговия материал.

Read more...
 
Print

Платформа „Нови драматургии”

&

Фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”

представят

платформа за танцови практики и теории

БЕЗ ДИСТАНЦИЯ

11 – 23 април 2013

 

„Без дистанция” е образователна платформа за танцови практики и теории, проект на Платформа „Нови драматургии” в партньорство с „Брейн Стор Проджект”. За втора поредна година тя включва лекции, практически и теоретични работни ателието и дискусии като част от паралелната програма на Фестивала за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”.

 

 ОТВОРЕНИ ПОКАНИ ЗА УЧАСТИЕ В РАБОТНИ АТЕЛИЕТА И ПРАКТИЧЕСКИ КЛАСОВЕ:


Read more...
 
Print

Гореща препоръка за четиво:

 Nicolas Bourriaud "Relational Aesthetics" 

 

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Bulgaria License.